ΠΡΟΦΙΛ

Κάτω από τα βυζαντινά τείχη του λόφου Καστελίου, όπου ξεκίνησε να διαγράφεται η ιστορία της πόλης των Χανίων, με την μαγευτική θέα της  θάλασσας και του Ενετικού Φάρου, το πρόσφατα ανακαινισμένο Pallazo Almare προσφέρει έναν άριστο συνδυασμό γεύσεων, ποιότητας και φιλικής εξυπηρέτησης.

Στη μαγευτική ατμόσφαιρα δίπλα στο κύμα, στις ροτόντες ή στα τραπεζάκια για δύο ή τέσσερα άτομα, δοκιμάστε κρητικές και μεσογειακές δημιουργικές γεύσεις, με το προσωπικό μας πρόθυμο να ικανοποιήσει κάθε σας επιθυμία.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το λιμάνι Χανίων κατασκευάστηκε από τους Βενετούς την περίοδο της αποίκησής τους στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα μεταξύ του 1320 και 1356, και αποτέλεσε σημαντικό κέντρο για την εξυπηρέτηση του βενετσιάνικου στρατιωτικού στόλου, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά λιμάνια της ανατολικής Μεσογείου.

Στην Ακτή Ενώσεως όπου και βρίσκεται το Palazzo Almare  το χαρακτηριστικό κτίριο τούρκικης αρχιτεκτονικής, το Γιαλί Τζαμισί,  από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή σας.

Συνεχίζοντας την βόλτα σας στην Ακτή Τομπάζη, πίσω από το Γυαλί Τζαμί, στην οδό Σουρμελή,  υψώνονται τα βυζαντινά τείχη του λόφου του Καστελίου, όπου ξεκίνησε να διαγράφεται η ιστορία της πόλης των Χανίων, που αποτελεί συνέχεια της πόλης με την ονομασία Κυδωνία της οποίας η ίδρυση ανάγεται στα τέλη της νεολιθικής εποχής 3650-3000 π.Χ.

Ακριβώς κάτω από το λόφο Καστελίου βρίσκεται το κτίριο το οποίο μας φιλοξενεί, και το οποίο χρησιμοποιείτο την περίοδο 1890-1895 ως ξυλουργείο. Απέναντι από το Palazzo Almare μπορείτε εύκολα να δείτε και να θαυμάσετε τον Ενετικό φάρο Χανίων χτισμένο στο τέλος του τείχους στην είσοδο του λιμανιού ο οποίος χτίστηκε αρχικά από τους Βενετούς το 1570 και μετέπειτα ανακατασκευάστηκε για τελευταία φορά το 1830 κατά την περίοδο της Αιγυπτιοκρατίας στη μορφή που διατηρείται σήμερα.

Διατηρώντας τα ιστορικά στοιχεία του κτιρίου μας σας καλούμε να κάνετε ένα ταξίδι μαγευτικό στις κρητικές γεύσεις με θέα τον Ενετικό Φάρο.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΑΣ

Η πολιτισμική αντιμετώπιση της διατροφής, με έμφαση στην απόλαυση, μας οδηγεί να σκεφτόμαστε πρώτα απ’ όλα την ποιότητα των τροφίμων.

Η ευλογημένη κρητική γη με την πλούσια άγρια χλωρίδα “προικίζει” το κρητικό τραπέζι με μια θαυμαστή ποικιλία βρώσιμων χόρτων, κύριο συστατικό των πιο συναρπαστικών γεύσεων της κρητικής κουζίνας.

Η γαστρονομία ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και της κουλτούρας των Κρητικών με τις άφθονες, αγνές πρώτες ύλες που παρέχουν τα εδάφη του νησιού μας, το καθιστούν γαστρονομικό παράδεισο.

Εδώ στο Palazzo Almare ο σεφ μας μαγειρεύει για εσάς καθημερινά εκλεπτυσμένες γεύσεις με κέφι και μεράκι, διατηρώντας πάντα τα πιο παραδοσιακά στοιχεία της κρητικής διατροφής. Η Κρητική διατροφή, μέρος και βασικός σύμμαχος της Μεσογειακής διατροφής,  παγκοσμίως γνωστή για τα οφέλη της στην υγεία του ανθρώπου,  έρχεται να ολοκληρώσει την εμπειρία που απολαμβάνετε στο εστιατόριό μας. Φρέσκα θαλασσινά από τη δική μας θάλασσα, φρέσκο κρέας και λαχανικά από την Κρητική γη,  μαγειρεμένα με αγνό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με ντόπια κρητικά κρασιά και αποστάγματα,  συνθέτουν τον κατάλογο του Palazzo Almare!

Καλωσορίσατε στο λιμάνι των αισθήσεων…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο Pallazo Almare θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε την εταιρική ή προσωπική σας εκδήλωση, όλες τις ημέρες, και όλες τις ώρες της ημέρας με μενού της επιλογής σας. Η δροσερή αύρα της θάλασσας, και η πανέμορφη θέα στο παλιό λιμάνι θα σας μαγέψουν. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα είναι δίπλα σας σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, για να γίνουν όλα όπως εσείς επιθυμείτε!

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας,  σημειώστε ότι ο τελικός αριθμός καλεσμένων θα πρέπει να επιβεβαιώνεται τουλάχιστον 2 ημέρες πριν από την ημέρα της εκδήλωσης.

Για επιπλέον πληροφορίες  παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2821008813 ή στείλτε μας e-mail στο [email protected]


Facebook IconYouTube IconVisit Our Google PageVisit Our Google PageVisit Our Google PageVisit Our Google Page